Uwaga!

Dni Karpia 2018

joomplu:2699

Program Rozwoju Bibliotek


 

Fundacja Orange
BIBLIOTEKA BIERZE UDZIAŁ
W PROGRAMIE
AKADEMIA ORANGE DLA BIBLIOTEK


 

Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce


Działaj lokalnie


Partnerstwo dla Doliny Baryczy


Czytelnia Internetowa ibuk


Cała Polska Czyta Dieciom


Fun English


Z książką na walizkach


Odwiedź cyfrową bibliotekę


Dyskusyjne Kluby Książki na Dolnym Śląsku


Biblioteka Narodowa


Bajt Twardogóra

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDzisiaj2374
mod_vvisit_counterWczoraj1501
mod_vvisit_counterTen tydzień12723
mod_vvisit_counterPoprzedni tydzień13271
mod_vvisit_counterTen miesiąc34765
mod_vvisit_counterOstatni miesiąc51560
mod_vvisit_counterWszystkie dni2093046

postheadericon Rodo

postheadericon Klauzula informacyjna o przechowywaniu danych osobowych

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA

O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

dot. ewidencji czytelników

 

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

  1. Administratorem danych osobowych jest Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy im Władysława Stanisława Reymonta w Twardogórze ul. Wielkopolska 11, reprezentowana przez dyrektor Beata Pięta.

  2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Bibliotece Publicznej im Władysława Stanisława Reymonta w Twardogórze jest Mateusz Glabas tel. 71 315 80 17.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udostępniania i ochrony materiałów bibliotecznych należących do Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy im. Władysława Stanisława Reymonta w Twardogórze lub innych bibliotek w przypadku wypożyczeń miedzybibliotecznych  (w tym: ewidencję udostępniania zbiorów, kontrolę terminowości zwrotów oraz naliczanie i kontrolę spłaty należności finansowych zgodnie z Regulaminem udostępniania DBP) na podstawie art. 6 ust 1 pkt A. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  4. Pani/Pana dane osobowe (w tym adres pocztowy, telefon i adres email) mogą być wykorzystywane do przekazania informacji o stanie konta czytelnika w zakresie wynikającym z celu przetwarzania opisanym w  p. 3
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 10 lat od daty ostatniego wypożyczenia.
  6. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania,usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo do wniesienia sprzeciwu oraz wycofania zgody na ich przetwarzanie. Sprzeciw oraz wycofanie  zgody wobec przetwarzania danych osobowych lub żądanie ich usunięcia będzie skuteczne o ile dane osobowe nie są już niezbędne do celów do których zostały zebrane .
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do PUODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana narusza przepisy ogólne rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r,
  8. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne , ale ich niepodanie uniemożliwia korzystanie z materiałów bibliotecznych należących do Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy im Władysława Stanisława Reymonta w Twardogórze lub innych biblio0tek w przypadku wypożyczeń międzybibliotecznych.

postheadericon RODO

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływ takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/680 z dnia 27 Kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez właściwe organy do celów zapobiegania przestępczości, prowadzenia postępowań przygotowawczych, wykrywania i ścigania czynów zabronionych i wykonywania kar, w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylająca decyzję ramową Rady 2008/977/WSISW

Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy im Władysława Stanisława Reymonta w Twardogórze wyznacza na stanowisko Inspektora ochrony danych osobowych Katarzyna Sztul tel. 71 315 80 17 e mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.